Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 29. 08:24, szombat | Helyi
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Néhány órára elvették Bill Gates-től a világ leggazdagabb emberének címét

Néhány órára elvették Bill Gates-től a világ leggazdagabb emberének címét

Négy év után, egy másik techvállalat vezetője taszította le a trónról - de csak egy rövid időre.

Évtizedekig volt a világ leggazdagabb embere Bill Gates, a Microsoft alapítója. Ez pedig e hét csütörtökön tört meg: Jeff Bezos, az amazon.com alapítója vette át tőle a vezetést, aki 16,7 százalékban birtokolja az Amazont.

  • Csütörtök reggel pedig az Amazon részvényei megerősödtek, így ugrott meg Bezos összvagyona 91,89 milliárd dollárra.

Bill Gates-nek ekkor 90,80 milliárd volt a bankszámláján. Az internetet hamar el is lepték az erről szóló hírek: számtalan helyen megírták, hogy Jeff Bezos lett a világ legvagyonosabb embere.

Azonban ez csupán néhány óráig tartott, már ha lehet hinni az újabb híreknek. Ezek azt írják, az Amazon közzétette negyedéves eredményeit, amik azt mutatták, hogy 77 százalékkal csökkent a profitja. Ezután még 2 százalékot csökkent az árfolyama.

  • Ez azt jelenti, hogy Bill Gates hamar vissza is vette a vezetést.

A Forbes magazin valós idejű becslései szerint csütörtökön a harmadik legnagyobb vagyont Amancio Ortega, a Zara divatház spanyol tulajdonosa mondhatta magáénak, negyedik helyen Warren Buffett amerikai sztárbefektető szerepel. Az első tíz között van Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója is: az ő vagyonának értékét 72,9 milliárd dollárra becsülik.

Az 53 éves, Új-Mexikói Jeff Bezos 1995-ben indította el az amazon.com-ot, miután rájött arra, hogy az internet legkelendőbb terméke a könyv. A siker nem sokáig váratott magára, és a négygyerekes apa cége ma már saját gyártású e-book-olvasókat, úgynevezett Amazon Kinde-eket is árul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.