Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 21. 18:55, hétfő | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

Szitakötő tehetséggondozó képzés indult

Szitakötő tehetséggondozó képzés indult

Három napos, 30 órás akkreditált tehetséggondozó képzés kezdődött pedagógusok számára hétfőn a Liget Műhely Alapítvány szervezésében a Munkácsy Mihály Általános Iskolában.

A Szitakötő egy integrált ökológiai oktatási program, amely 2008 óta több száz hazai és határon túli iskolában sikerrel működött. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy alakították ki a programot, hogy az általános iskolában, valamint a gyerekekkel bármilyen szakmai, fejlesztő területen dolgozó szakemberek személyes élményeket és inspirációt is szerezhessenek.

A Szitakötő programot oktató képzés célja, hogy a pedagógusok elméleti előadások és játékos foglalkozások keretében megismerkedjenek a program komplex módszertanával, céljaival, fejlesztő pedagógiai lehetőségeivel, amelyek az oktatás-nevelés terén egyedülálló módon ötvözik a természettudományt és a művészeteket.

Horgas Judit, a Szitakötő oktatási program vezetője elmondta, hogy a foglalkozások komplex fejlesztést céloznak, a művészeti és környezeti nevelést próbálják összekapcsolni különböző művészeti ágak felhasználásával. A Szitakötő környezettudatos életmódra tanít, és azt próbálja megmutatni, hogy a természettudományok iránt érdeklődő gyerekek, pedagógusok is megtalálhatják a művészetekben a maguk érdeklődési területét.

Az elgondolásunk alapja, hogy akkor tud jól tanulni a gyerek és a pedagógus, ha jól érzi magát közben. Próbálunk játékos feladatokat adni, az aktivitásra, kreativitásra alapozva szeretnénk elérni, hogy az ismeretek megmaradjanak, gondolkodni tanítsunk, és a világra való nyitottságot, kíváncsiságot felkeltsük a gyerekekben.” – mondta el Horgas Judit az első foglalkozás előtt, amelyre 25 pedagógus érkezett a város iskoláiból.

Az akkreditált tehetséggondozó képzést Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozza. Juhász László környezetvédelmi tanácsnok elmondta, hogy a Környezetvédelmi Alap terhére támogatják a programot, amelyen 25 pedagógus vesz részt.

Azért is tartottuk fontosnak a program támogatását, mert az akkreditált képzéssel a pedagógusok is duplán nyernek, hiszen élvezhető, újszerű formában tudják majd átadni az ismereteket a gyerekek részére és egyúttal be tudják gyűjteni a kötelező akkreditációs pontokat is.” – emelte ki Juhász László, aki elmondta, hogy a képzéssel kapcsolatban jó tapasztalatokról számoltak be más városokban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.