Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Szeptember 10. 11:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Biszku-ügy - Index: előállították Biszku Bélát

Biszku-ügy - Index: előállították Biszku Bélát

Az index.hu hírportál beszámolója szerint hétfő reggel a rendőrök vitték el Biszku Bélát a főváros II. kerületében található lakásáról; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI megkeresésére egyelőre nem erősítette meg az értesülést.

Az Index a rendőri intézkedésről mellékelt egy, a környéken lakó olvasója által beküldött fotót is, amelyen egy rendőrautó körül két rendőr és egy idősebb ember látható, aki "feltehetően Biszku Béla".
Bényi Mónika, a BRFK szóvivője az MTI megkeresésére egyelőre nem tudott felvilágosítást adni az ügyről.
Az 1956-os forradalmat követő megtorlásokat belügyminiszterként irányító Biszku Béla ügyében indult nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezetője augusztus végén újabb három hónappal november 28-ig meghosszabbította. A Fővárosi Főügyészség az MTI érdeklődésére akkor azt mondta, az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem volt.
Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indította el a nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával. A nyomozással a Budapesti Nyomozó Ügyészséget bízták meg.

Címkék: Biszku-ügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket