Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. December 05. 07:54, hétfő | Belföld
Forrás: Stop.hu/atv.hu/The Telegraph

Elszólta magát a pápai asztronómus: már a Vatikánban is hisznek az ufókban!

Elszólta magát a pápai asztronómus: már a Vatikánban is hisznek az ufókban!

Egy vatikáni asztronómus szerint különösen fejlett életformák létezhetnek a világegyetemben, és őket mind szeretettel várják a katolikus egyházba - függetlenül attól, hogy hány csápjuk van.

Írja az atv.hu a brit The Telegraph-ra hivatkozva.

Az angol lap szerint arra utalhat a pápai asztronómus nyilatkozata, hogy hamarosan katolikus misszionáriusok indulnak el az űrbe, hogy katolizálják a földönkívülieket. Guy Consolmagno, a 12 vatikáni asztronómus egyike, a Brit Tudományos Fesztivál alkalmából intézett beszédében kifejtette: nem hisz a teremtésben és abban, hogy csak Isten a magyarázat az evolúció elméletében lévő hiányzó láncszemekre, és nincs problémája a tudomány és vallás szimbiózisával. Mint mondta, egyetért a földönkívüli életforma létezésének a lehetőségével, de csak abban az esetben keresztelné meg az ufókat, ha arra kifejezetten megkérnék őt.

"Annak az esélye azonban, hogy találunk egy intelligens életformát, amellyel kommunikálhatunk, nem gyakorlatias kérdés" - mondta az asztronómus, azt azonban hozzátette, hogy a lélek, intelligencia, szabad akarat és szeretet nem csak az emberekre lehet jellemző. "Minden lény, nem számít, csápos-e, rendelkezhet lélekkel" - mondta.

Az 57 esztendős Consolmango, aki jelenleg a pápai meteoritgyűjtemény kurátora, tapasztalt asztronómus és bolygószakértő a vatikáni csillagvizsgálóban. Mint mondta, a Vatikán szorosan nyomon követi a tudományos fejlődést és felfedezéseket. Az idegen életforma felfedezése komoly teológiai vitát válthat ki a katolikus egyházban, háttérbe szorítva a női papokat, cölibátust és egyéb ügyeket.

Címkék: ufo, vatikán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket