Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Augusztus 21. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Hamász: vége a fegyverszünetnek

Hamász: vége a fegyverszünetnek

A Hamász radikális palesztin szervezet vezetői szombat hajnalban felmondták az Izraellel szemben több mint két éve önként vállalt fegyverszünetet.

Ezzel párhuzamosan Izreal újabb légicsapást hajtott végre a térségben. A zavargások hatására Kairóban tüntetést szerveztek az izraeli nagykövetség elé – tájékoztatott a hirado.hu.

A Hamász által csütörtökön végrehajtott összehangolt terrortámadásra az izraeli fél pénteken légicsapásokkal válaszolt. A radikális palesztin fegyveresek akciójában 8 izraeli, míg a Gázai övezetben végrehajtott bombázásokban 14 palesztin vesztette életét. A légicsapásra reagálva a Hamász vezetői szombat hajnalban felmondták az Izraellel szemben több mint két éve önként vállalt fegyverszünetet. Vége a fegyverszünetnek az ellenséggel - hangzott el a palesztinok közleménye a szervezet rádiójában. Elemzők szerint elképzelhető, hogy a Hamász máris támadásokra készül az izraeli állam ellen - olvasható a hirado.hu oldalán.

A véres események hatására pénteken több százan tüntettek Izrael kairói nagykövetsége előtt. A tüntetők az egyik izraeli légicsapásban elhunyt három egyiptomi rendőr miatt követelték, hogy Egyiptom utasítsa ki az izraeli nagykövetet. Az egyiptomi kormány felszólította a külügyminisztert arra, hogy hívja haza az Izraelbe akkreditált diplomatát, tiltakozásul amiatt, hogy a határ izraeli oldaláról érkező támadásokban több egyiptomi is meghalt. Egyiptom továbbá közös hivatalos vizsgálatot és hivatalos bocsánatkérést követel Izraeltől - hangzott a kormány közleménye a tévében.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: izrael

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben